Hvordan komme i gang med pistolskyting?

Skyting med pistol en fin idrett som kan utøves i alle aldre. Om du er 10 år eller over 80, så kan du ha like mye glede av denne fascinerende idretten.
Dette er en aktivitet du kan drive på med som ren rekreasjon for å koble av fra dagens kjas og mas, eller du kan satse seriøst og høyt og forsøke å komme med på OL-laget. I vår klubb stiller vi ikke så veldig høye krav til medlemmene våre. Det viktigste er at vi får drive med dette som vi liker så godt på en seriøs måte, og på det nivået vi føler oss komfortable på. Men det er lov å satse for de som vil!

walther_ap400
Walther LP400 luftpistol
(illustrasjonsfoto)

Skyting generelt, og pistolskyting spesielt, er i midlertid underlagt strenge lover og regler. Bruk av alle skytevåpen krever god opplæring og en høy grad av sikkerhet under bruk, for at dette ikke skal medfører noen fare for verken skytter eller omgivelser.
Derfor er det kun i organisert form i for eksempel en pistolklubb at det er tillatt å bruke håndvåpen i Norge.

Det finnes mange ulike forbund i Norge som driver skyting med pistol som sport, og som med det har fått de nødvendige tillatelser til å utøve sporten.
Norges Skytterforbund er den største av disse, med Melhus Sportsskyttere som en av sine medlemsklubber.

I klubben driver vi med opplæring av nye skyttere i form av nybegynner- og sikkerhetskurs. Opplæringen går over 10 kvelder med praktisk skyting, og et teoretisk sikkerhetskurs over 1-2 kvelder.

Opplæring kan bli gitt både med luftpistol, og kal .22 kruttpistol for de som har fylt 15 år. (Er du under 18 år og vil skyte med kruttpistol, må du i midlertidig være i følge med en foresatt).
Det praktiske kurset vil være individuelt lagt opp, hvor rekrutten i stor grad selv får bestemme hvor ofte en vil trene.
Et typisk opplegg vil være at du møter opp i klubben en kveld vi har trening, hvor du får en gratis prøvekveld med en enkel opplæring, i hovedsak om sikker opptreden på banen med våpen.

walther_ssp
Walther SSP Kal .22
(illustrasjonsfoto)

Hvis du finner ut at dette er noe du vil prøve mere av, vil vi legge opp et skjema for deg hvor du forhåndsbetaler for 10 kvelder. Dette inkluderer lån av våpen, en pakke ammo (kal .22) pr. kveld, og alt nødvendig skivemateriale. Nødvendig sikkerhetsutstyr som hørselsvern og briller er også tilgjengelig på banen.
Les mer om våre priser

Du vil hele tiden få råd og veiledning fra de erfarne skytterne som er tilstede på banen, mens noen kvelder vil bli lagt opp som rene instruksjonskvelder hvor vi terper på enkelte av momentene som er viktig for å kunne treffe bedre.
Eller kanskje vi skyter en av de vanlige konkurranse-øvelsene som utøves i NSF for å drille på standard-prosedyrene som benyttes på ordinære stevner.

Du kan fylle ut dette kontaktskjemaet, så kan vi gjøre en nærmere avtale om når og hvordan du kan få en kveld med prøveskyting.

Les om skytebanene våre

Les ellers mer om begynneropplæring på NSF sine sider: www.skyting.no/utdanning/begynneropplaering/