1M2 – Magnumfelt 2

Dette er klassen for de tyngste våpnene i feltpistol. Kaliber .41 til .505. Kulevekt på minimum 210 grains med et faktorkravet på 275.

Faktor regnes ut etter denne formelen:
Kulevekt i grains x kulehastighet i fot pr. sek dividert på 1000. Eksempel. En ladning med en kule på 240 grains blir målt til en hastighet på 1150 fot pr sekund. Det gir en faktor på 276(240 x 1150 / 1000), som så vidt holder kravet for Magnumfelt 2.
Det anbefales å går for en noe høyere faktor, siden denne kan variere både med temperatur og lufttrykk. 

Her snakker vi om våpen som begynner å snakke alvor både når det gjelder smell og rekyl. Siden det ikke finnes maksgrense på verken vekt eller lengde, er lange og tunge våpen veien å gå for å unngå for mye følt rekyl. Du ser derfor ofte revolvere som mest av alt kan minne om små karabiner på Magnumfelt 2 stevner.

All skyting er tvungen tohånds, og skytetider tilpasset det faktum at mange benytter våpen som kun kan skytes «Single Action», altså at hanen først må spennes opp med tommel, før skudd kan avfyres.

Selv om det er mulig å benytte våpen opp til kal. .505, er det nok ikke mulig for nye skyttere å kjøpe våpen med så grovt kaliber. Det gis ikke lengre ervervstillatelse til håndvåpen med kal. .50 eller større, men de som allerede har våpenkort på slike, kan fortsatt benytte disse.

ruger_superredhawk_b1
Ruger Super Redhawk

Populære våpnene i denne klassen er revolvere i kal .44 Mag eller .454 Casull.

De fleste som konkurrere i denne klassen, lader sin egen ammo. Ikke bare for å sikre at ammo holder faktorkravet, men også fordi butikkprisen på denne typen ammo begynner å bli betydelig.

Se punkt 8.25.4.1 i NSF nasjonale regler for feltpistol og T96 (side 6) for detaljer om krav til våpen og ammo.

NB: Bildet av våpenet er ikke vår anbefaling av et våpen vi synes er best til øvelsen, men kun ment som illustrasjon av våpentype

Tilbake til 1 – Feltpistol

Les mer om øvelsen T96

Tilbake til Konkurranser