1R – Revolverfelt

Denne klassen skal skytes med revolver, kal. 9 mm – 11,56 mm (.355 – .455).
Merk: Det er ikke tillatt å bruke magnum-ammo, som f.eks. .357 Magnum.

6 skudd pr. standplass med skyteavstand mellom 5 og 70 meter.

Det er ingen begrensninger på vekt eller løpslengde. Minimum avtrekksvekt 1360 gram .Det er ikke noe faktorkrav til ammo, men selvsagt må kula ha tilstrekkelig effekt til å trenge gjennom pappen på skiva.

s6w_686
Smith & Wesson Model 686

Til denne øvelsen er det mange som lader sin egen ammo, ikke minst fordi det er så lett å få tak i tomhylsene etter skyting. De sitter jo igjen i tønna, og man slipper å krype i lyngen for å finne dem igjen. Ofte blir den hjemmeladede ammoen ladet så svakt som praktisk mulig, for å unngå rekyl. Jfr. faktorkravet til i Militær.

Siden mange tuner avtrekket på sin revolver ned mot vektgrensa ved å bytte ut fjærer, blir hjemmelading ofte en nødvendighet for i det hele tatt å få skudd til å smelle. Man benytter da tennhetter som trenger minst mulig slag for å tenne.  En lett avtrekksvekt medfører ofte at single action avtrekket blir deaktivert, siden det som regel ikke lengre holder vektkravet, og uansett sjelden benyttes. Med korte skytetider er det doble action som gjelder.

Revolver er dermed klassen for de virkelige entusiastene, selv om revolver som teknologi på mange måter er en anakronisme, en slags etterlevning fra det 19.ende århundret.

Ungdom kan skyte øvelsen Revolverfelt, men da bare revolver i kal .22LR. Samme regler for deltagelse som for Finfelt, og de skal skyte tohånds på alle standplasser.

Se punkt 8.25.3 i NSF nasjonale regler for feltpistol og T96 (side 5) for detaljer.

NB: Bildet av våpenet er ikke vår anbefaling av et våpen vi synes er best til øvelsen, men kun ment som illustrasjon av våpentype

Les mer om 1SP – Spesialpistol

Tilbake til 1 – Feltpistol
Tilbake til Konkurranser